Urenportals: Klant | Medewerker

Verschil uitvoerder en projectleider

Een vraag die we vaak gesteld krijgen is “Wat is het verschil uitvoerder en projectleider?”.

Tussen alle vacatures kom je deze banen ongetwijfeld veel tegen: uitvoerders en projectleiders. Zit er verschil tussen deze twee functies en wat is het verschil precies? Welk salaris hoort bij een uitvoerder en wat bij een projectleider, en wanneer werk je samen bij een project in de bouw? Wij leggen je graag uit wat het verschil uitvoerder en projectleider is.

Wat is de taak van een uitvoerder?

Een uitvoerder (in de bouw) is iemand die bij een bouwproject leiding heeft over de organisatie en de uitvoering van het productieproces. Je werkt als uitvoerder nauwlettend samen met de opdrachtgevers, onderaannemers, werkvoorbereiders en andere onderdelen die hierbij komen kijken.

Je voert als uitvoerder in de bouw de volgende werkzaamheden uit:

  • Het beheersen van logistieke stromen bij een bouwproject
  • Zelfstandig leiding geven aan uitvoerend personeel op de bouwplaats
  • Signaleren van meer- en minderwerk
  • Proactief vooruitkijken met de projectvoorbereiding
  • Berekenen en bestellen van de benodigde materialen
  • Het bijhouden van de dagelijkse administratie, zoals het werkrapport, personeelsplanning en urenregistratie

Wat is het salaris van een uitvoerder?

Als je via Bowers aan de slag gaat als uitvoerder zal je salaris tussen de €3650,- en €5200,- per maand liggen. Dit is afhankelijk van de functie die we op dat moment open hebben staan. Daarnaast krijg je bij ons naast je salaris nog veel meer, zoals een auto van de zaak, we geven gerichte trainingen en je mag meedoen met ons gelukstraject.

Er zit een redelijk verschil in salaris wanneer je een mbo of hbo opleiding hebt gevolgd. Met een mbo opleiding ontvang je gemiddeld in de markt €3.875,- bruto per maand. Met een hbo-opleiding ontvang je gemiddeld in de markt €4.340,- bruto per maand.

Bekijk alle uitvoerder vacatures

Wat doet een projectleider?

Als projectleider ben jij degene die uiteindelijk verantwoordelijk is voor een project. Jij neemt grote beslissingen en bent het aanspreekpunt. Een deel van de werkzaamheden komt wel overeen met dat van een uitvoerder.

Je werkzaamheden als projectleider zijn:

  • Zorgen voor de planning van een project
  • Zorgen voor een begroting van het project
  • Je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het project
  • Je lost problemen op binnen een project

Wat is het salaris van een projectleider?

Als je via ons aan de slag gaat als projectleider zal je salaris tussen €3400,- en €4500,- per maand liggen. Ook dit is weer afhankelijk van de functies die we op dat moment open hebben staan. Als projectleider krijg je ook een auto van de zaak, vaak een telefoon, we geven trainingen en meer. Zie je dit wel zitten?

Tussen een mbo’er en hbo’er  zit een minder groot gat dan bij uitvoerder. Iemand met een mbo-opleiding verdient gemiddeld €3.860,- per maand. Iemand met een hbo-opleiding verdient gemiddeld €4.005,- per maand.

Bekijk alle projectleider vacatures

Zie je een baan als projectleider in de techniek wel zitten? Bekijk dan de openstaande projectleider vacatures bij ons zusterbedrijf JACkLING.

Het verschil uitvoerder en projectleider

De functies uitvoerder en projectleider lijken veel op elkaar als je kijkt naar de werkzaamheden. Er zit echter wel verschil in. Waar je als uitvoerder het proces begeleidt op locatie, doe je dat als projectleider meer op afstand. Als projectleider heb je vaak meerdere projecten onder je hoede, terwijl je als uitvoerder zijnde veelal werkt aan één project.

Ben jij meer een uitvoerder of een projectleider?

Welke functie past meer bij jou? Ligt jou passie bij het regelen van zaken op locatie of werk je liever op een afstand en zorg je dat verschillende projecten goed verlopen? Als je zelf nog niet helemaal weet welke functie het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Wij koppelen je graag aan een van onze ervaren projectmanagers. Zij helpen je met het vinden van het meest geschikte project met de beste voorwaarden.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.