Urenportals: Klant | Medewerker

Wat verdient een uitvoerder bouw?

De vraag die centraal staat in de artikel is wat verdient een uitvoerder bouw? Daarnaast kijken we in dit artikel naar de werkzaamheden van een uitvoerder bouw en de daarbij horende salarissen.

Wat doet een uitvoerder bouw?

De uitvoerder bouw is degene die de leiding heeft op de bouwlocatie. Hij of zij moet ervoor zorgen dat bouwprojecten succesvol worden afgerond. Vaak bereidt de werkvoorbereider het werk van de vakmannen voor en ziet de uitvoerder er op toe dat de planning en het uitvoeren van het werk wordt nageleefd door de vakmannen op de bouwplaats.

Een uitvoerder bouw heeft de volgende werkzaamheden:

 • Samenstellen van het team en materieel.
 • Bewaken van de projectplanning en zorgen dat deze goed wordt uitgevoerd op de bouwplaats door de vakmannen.
 • Zorgen voor een goede personeelsbezetting, zodat het project volgens plan verloopt.
 • Indien nodig het aantrekken van nieuwe mensen.
 • Bespreken van de voortgang van de bouwprojecten met de projectleider en werkvoorbereider.
 • Afwijkingen op de planning signaleren en deze zo goed mogelijk opvangen (meer- en minderwerk).
 • Kwaliteitscontroles uitvoeren op het werk en materiaal.
 • Toezien op de veiligheid van de werkzaamheden en of alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.
 • Berekenen hoeveel materiaal er nodig is en dat ook bestellen en zorgen dat het op tijd wordt geleverd.
 • Aanspreekpunt voor alle betrokken partijen op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende onderaannemers.
 • Bijhouden van administratie.
 • Leiden van bouw- en aannemersvergaderingen.

Wat verdient een uitvoerder bouw?

Wat verdient een uitvoerder gemiddeld? Een uitvoerder bouw verdient gemiddeld €3.945,- bruto per maand. Een laag salaris voor een uitvoerder bouw is rond de €3.355,- bruto per maand en een hoog salaris ligt rond €4.540,- bruto per maand.

Het junior uitvoerder salaris met minder dan 2 jaar ervaring is €3.600,- bruto per maand gemiddeld. Ben je een medior met 3 tot 5 jaar ervaring dan verdien je €3.990,- bruto gemiddeld per maand. Een senior (meer dan 5 jaar werkervaring) uitvoerder bouw verdient gemiddeld €4.005,- bruto per maand.

Heb je als uitvoerder een mbo-opleiding gedaan? Dan verdien je gemiddeld €3.870,- bruto per maand. Als je een hbo-opleiding hebt afgerond als uitvoerder verdien je iets meer, namelijk: €4.270,- bruto gemiddeld per maand.

Een uitvoerder die gedetacheerd wordt verdient gemiddeld €3.650,- bruto per maand. Dat zit dus rond het gemiddelde. Krijg je een vast contract, dan verdien je iets meer, namelijk €3.950,- bruto gemiddeld per maand.

Wat verdient een assistent uitvoerder bouw? Een assistent uitvoerder bouw verdient gemiddeld €3.035,- bruto per maand. De salarisrange varieert van gemiddeld €2.580,- bruto per maand (laag salaris) tot en met gemiddeld €3.495,- bruto per maand (hoog salaris).

Wat verdient een uitvoerder infra?

Om het salaris van een uitvoerder infra te weten kijken we naar het gemiddelde salaris van een uitvoerder (branche overkoepelend dus). Het salaris zal gemiddeld tussen de €3.090,- bruto per maand en €4.175,- bruto per maand liggen. Als een uitvoerder infra het gemiddelde salaris van een uitvoerder zou krijgen, zou dat rond de €3.630,- gemiddeld bruto per maand zijn.

Wat verdient een projectleider in de bouw?

Naast de vraag: wat verdient een uitvoerder bouw? Is het interessant om te weten: wat verdient een projectleider in de bouw? Een projectleider bouw verdient gemiddeld €4.415,- bruto per maand. De salarissen liggen gemiddeld genomen tussen de €3.755,- bruto per maand en de €5.080,- bruto per maand. Als junior projectleider bouw (minder dan 2 jaar ervaring) verdien je gemiddeld €4.355,- bruto per maand. Ben je senior? Dan ligt dit bedrag iets hoger, namelijk gemiddeld €4.485,- bruto per maand. Als uitvoerder bouw kan je dus een stap maken naar projectleider bouw en een hoger salaris verdienen. Om deze stap te maken is het wel handig om enkele jaren ervaring te hebben als uitvoerder bouw.

Salaris uitvoerder installatietechniek

Ook voor het salaris van een uitvoerder installatietechniek kan je het beste kijken naar het gemiddelde salaris van een uitvoerder. En dat zou net zoals bij het salaris van een uitvoerder infra gemiddeld rond de €3.630,- bruto per maand liggen.

Wat verdient een uitvoerder bouw?

Hoe word je uitvoerder bouw?

Als vakman of vakvrouw, bijvoorbeeld timmerman kan je doorgroeien naar uitvoerder op de werkplaats. Het is in ieder geval handig om een bouw gerelateerde opleiding te hebben gedaan. Met de volgende opleidingen kan je uitvoerder bouw worden:

 • Mbo-opleiding: uitvoerder bouw/infra
 • Hbo-opleiding: bouwkunde
 • Masteropleiding in de richting van bouwkunde
 • Andere relevante bouwtechnische opleiding.

Vacatures uitvoerder bouw

Bij Bowers hebben we interessante uitvoerder bouw vacatures! Of je nu wil werken als hoofduitvoerder in de hoofdstad Amsterdam of in Zuid-Holland als assistent uitvoerder bouw aan de slag wil, wij vinden wat bij je past. Je krijgt van ons de mogelijkheid je vakinhoudelijk verder te ontwikkelen aan de hand van cursussen en je krijgt van ons alle begeleiding die nodig is voor een succesvolle start in jouw nieuwe stap. Wil je meer weten hierover? Neem dan contact met ons op!

Nu je het blog: “Wat verdient een uitvoerder bouw?” hebt gelezen, hebben we nog andere interessante blogs die je kan lezen. Scroll verder naar beneden om ze te bekijken.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.