Urenportals: Klant | Medewerker

Werkgeluk? Wij zetten liever in op het levensgeluk van onze collega’s!

Werkgeluk. Een term die bedrijven te pas en te onpas gebruiken. Waarom zou je je als bedrijf alleen focussen op het geluk van je collega’s op de werkvloer, als je het ook een stuk breder kunt doortrekken? Werkgeluk is immers maar een ‘klein’ deel van het totale geluk. En daarom kijken wij bij Bowers & Jackling naar het levensgeluk van onze collega’s. Benieuw hoe wij dat aanpakken?

De start van onze reis naar meer geluk

Als eerste werkgever van Nederland zetten wij ons sinds 2023 volledig in op het levensgeluk van onze collega’s. Maar hoe doen we dat en hoe ziet dat eruit? We zijn bij Bowers & Jackling druk bezig met het ontwikkelen van een gelukstraject. Hierbij zijn we opzoek gegaan naar antwoorden op vragen als ‘Waar bestaat geluk uit?’ en ‘Is geluk meetbaar?’.

Op basis van de inzichten van Geluksprofessor Ruut Veenhoven – emeritus hoogleraar ‘Sociale condities voor menselijk geluk’ – en dankzij zijn World Database of Happiness hebben we het gelukstraject vorm gegeven en zijn we met onze collega’s begonnen aan de reis naar meer geluk, energie en blijheid.

Het gelukstraject

Van bloedanalyses tot andere specialistische hulp

Met de collega’s op kantoor zijn we als eerste van start gegaan. Aan de hand van een 0-meting, verspreid over 5 weken, hebben we een goed beeld gekregen van iedereen zijn/haar geluk. Geluk bestaat uit 15 onderdelen en aan de hand van deze 0-meting weet je precies op welke onderdelen er potentie voor groei is.

Na deze 0-meting volgt het geluksgesprek. Waar liggen kansen om je geluk te optimaliseren en hoe kunnen wij als werkgever daarbij helpen? Iedereen is uniek en na de uitslagen volgt een uitgebreid gepersonaliseerd programma waarmee we onze collega’s helpen om meetbaar en merkbaar gelukkiger te worden, waarbij ons doel 10% is binnen 2 jaar.

Na de 0-meting en het persoonlijke gesprek stopt het natuurlijk niet. Tijdens de rest van het dienstverband houden we het levensgeluk wekelijks in de gaten met een doorlopende meting. Zo weten we precies hoe het loopt met de progressie.

Van bloed en DNA analyses tot hulp bij het aanvragen van een PGB. In samenwerking met externe partijen – die expert zijn in een bepaald onderdeel waardoor de informatie die je met ze bespreekt vertrouwelijk wordt behandeld en dus niet met ons wordt gedeeld – proberen we onze collega’s alle hulp te geven die ze nodig hebben. Hoe klein hulp soms kan lijken, een duwtje in de goede richting kan al snel een grote impact hebben. Laten zien dat je klaar staat voor je collega’s en dat je hun hoort, is waar wij als persoonlijke werkgever voor staan. Ongeacht waar in Nederland onze collega’s aan het werk zijn.

Het oprichten van de Inner Smile Company

De eerste resultaten zijn veelbelovend, dus waarom zouden we dit alleen voor onszelf willen houden? We gunnen natuurlijk iedereen binnen Nederland een gelukkiger bestaan, zowel op het werk als daarbuiten. Met dit in gedachte hebben we Inner Smile Company opgericht.

Met Inner Smile Company richten we ons op het bevorderen van het werknemerswelzijn bij bedrijven. Door je als werkgever meer te focussen op het geluk van je medewerkers, zorg je voor meer betrokkenheid, productiviteit en een positievere en sterkere bedrijfscultuur.

Lees op de website van Inner Smile Company meer over dit bedrijfsmodel. Nieuwsgierig naar hoe wij verder het gelukstraject binnen Bowers & Jackling aanpakken? Je vindt daar meer informatie over op onze pagina over werknemersgeluk.