Urenportals: Klant | Medewerker
werknemersgeluk

Werknemersgeluk

“Het levensgeluk van onze werknemers staat voorop.”

10% meer geluk
10% meer geluk
10% meer geluk
10% meer geluk
10% meer geluk
10% meer geluk

Bij JACkLING realiseren we ons dat wij als werkgever een groot deel uitmaken van de levens van onze medewerkers. We hebben daarmee direct invloed op hun geluk. Maar voor ons zijn onze medewerkers primair mens. Daarom kijken we verder dan alleen onze werkomgeving en willen we graag als eerste van Nederland een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van onze medewerkers. Het levensgeluk omvat meer dan alleen gelukkiger worden, het omvat ook blijer zijn en meer energie hebben.

De reis naar levensgeluk van onze werknemers in ons bedrijf begint hier…

#1

Het gelukstraject binnen Jackling

In 2021 zijn we met dank aan Prof. dr. Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar ‘Sociale condities voor menselijk geluk’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gestart met een gelukstraject om onze werknemers te helpen gelukkiger, blijer en energieker te worden. Dit gelukstraject is vrijwillig en al onze medewerkers mogen hieraan mee doen. Ook als je bij ons in dienst komt als werkvoorbereider, servicemonteur of uitvoerder.

Door de organisatie dusdanig in te richten helpen we onze medewerkers met het verhogen van hun levensgeluk. Dit gebeurt zowel collectief als individueel. Enerzijds door het aanpassen van bedrijfsprocessen zodat onze werknemers zich gelukkiger binnen ons bedrijf voelen. Anderzijds door het levensgeluk van de werknemer te verhogen.

Het onderzoeksveld naar geluk is nog jong. Er zijn (bijna) alleen nog maar onderzoeken naar correlaties en nog geen kant-en-klare geluksmetingen die verder gaan dan de Cantril ladder. Door middel van het gelukstraject hopen we met onze werknemers een nieuwe manier te vinden in het verhogen van levensgeluk via de werkgever.

Werknemersgeluk Bowers & JACkLING

“Bij JACkLING realiseren we ons dat wij als werkgever een groot deel uitmaken van de levens van onze medewerkers. We hebben daarmee direct invloed op hun geluk. Maar voor ons zijn onze medewerkers primair mens. Daarom kijken we verder dan alleen onze werkomgeving en willen we graag als eerste van Nederland een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van onze medewerkers. Het levensgeluk omvat meer dan alleen gelukkiger worden, het omvat ook blijer zijn en meer energie hebben.”

Jacco VingerlingOprichter Jackling
#2

Het doel van het gelukstraject

Het doel van ons gelukstraject is om onze werknemers te helpen minimaal 10% gelukkiger te worden binnen twee jaar. Wij beperken ons hierbij niet tot werkgeluk. Het gaat in ons gelukstraject nadrukkelijk om het verhogen van levensgeluk.

gelukstraject bowers
#3

Waar bestaat geluk uit?

Om onze werknemers te helpen gelukkiger te worden, moeten we weten waar geluk uit bestaat en hoe dit te beïnvloeden is. Wist je bijvoorbeeld dat geluk voor 60% genetisch wordt bepaald? Voor de overige 40% is dit via 15 universele factoren te beïnvloeden. Geluk is de uitkomst van een complex samenspel tussen genen en omgeving.

gelukstraject - genetisch deels bepaald
#4

Levensgeluk Meetbaar maken

Om het levensgeluk en de voortgang van onze werknemers te kunnen meten starten we met een 0-meting. Dit doen we bij alle medewerkers die mee willen doen aan het gelukstraject.

Na de 0-meting gaan we met iedereen persoonlijk een gesprek aan over de eindresultaten. Krijgt het levensgeluk momenteel een 4 of juist een 8? We vertellen waar kansen liggen in het verhogen van levensgeluk en bieden daarbij een uitgebreid gepersonaliseerd programma aan. Hiermee hopen we onze werknemers binnen 1 – 2 jaar te helpen 10% gelukkiger, 10% blijer en 10% energieker te worden. Na het gesprek ontvangen onze werknemers een certificaat met daarop de soms verrassende resultaten.

Na de 0-meting starten we met een doorlopende meting gedurende het volledige dienstverband.

Waarom is geluk meten zo moeilijk? Mensen weten vaak wel hoe gelukkig zijn, maar niet waarom. Geluk is niet alleen een kwestie van het vervullen van bewuste verlangens, maar meer een kwestie van het vervullen van onbewuste behoeften.

Ben jij toe aan een baan waarbij jouw werkgever het echt anders aanpakt? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem contact met ons op
werknemersgeluk - 7 tips om dit te verhogen

Werken bij Bowers?

Je werk kan afwisselender, uitdagender en leuker. Ben je nuchter en behoor je tot de besten in je vakgebied binnen de elektrotechniek, installatietechniek, metaal of machinebouw? Grote kans dat je je dan bij ons thuis voelt.