Urenportals: Klant | Medewerker
werknemersgeluk

Werknemersgeluk

“Het levensgeluk van jou en onze collega’s staat voorop.”

10% meer geluk
10% meer energie
10% blijer
10% meer geluk
10% meer energie
10% blijer

Bij Bowers zijn we ons bewust van onze impact als werkgever in jullie dagelijks leven. Het is ons duidelijk dat wij een behoorlijke invloed uitoefenen op jullie welzijn. Jullie zijn voor ons geen nummer, maar mensen met eigen verhalen en ervaringen. Dat motiveert ons om naast het creëren van een aangename werkomgeving ook proactief bij te dragen aan jullie totale levensgeluk. Dit houdt in: meer dan enkel geluk ervaren, maar ook voldoening voelen en met meer energie aan het eind van de dag naar huis gaan. We zijn al jarenlang gepassioneerd bezig met dit onderwerp en zijn zeer tevreden over de behaalde resultaten. Deze waardevolle ervaring willen we graag met je delen.

Hoe we dat doen lees je hieronder.

#1

Het gelukstraject binnen Bowers

We zijn met dank aan Prof. dr. Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar ‘Sociale condities voor menselijk geluk’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gestart met een gelukstraject om iedereen binnen Bowers gelukkiger, blijer en energieker te helpen worden. Dit gelukstraject is vrijwillig en iedereen binnen ons bedrijf mag hieraan mee doen. Ook als je bij ons in dienst komt als werkvoorbereider, servicemonteur of uitvoerder.

Door ons bedrijf dusdanig in te richten helpen we jou en je collega’s met het verhogen van jullie levensgeluk. Dit gebeurt zowel collectief als individueel. Enerzijds passen we diverse bedrijfsprocessen aan, zoals OPA Bowers die met regelmatig iedereen binnen Bowers belt. Anderzijds focussen we op jouw levensgeluk en kijken we waar we kunnen bijdragen op persoonlijk vlak.

Het onderzoeksveld naar geluk is nog jong. Er zijn (bijna) alleen nog maar onderzoeken naar correlaties en nog geen kant-en-klare geluksmetingen die verder gaan dan de Cantril ladder. Door middel van het gelukstraject hopen we met onder andere jou een nieuwe manier te vinden in het verhogen van levensgeluk via ons als werkgever!

Werknemersgeluk Bowers & JACkLING

“Bij Bowers realiseren we ons dat wij als werkgever een groot deel uitmaken van de levens van onze medewerkers. We hebben daarmee direct invloed op hun geluk. Maar voor ons zijn onze medewerkers primair mens. Daarom kijken we verder dan alleen onze werkomgeving en willen we graag als eerste van Nederland een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van onze medewerkers. Het levensgeluk omvat meer dan alleen gelukkiger worden, het omvat ook blijer zijn en meer energie hebben.”

Dennis & JaccoEigenaren Bowers
#2

Wat we willen bereiken met het gelukstraject

Het streven van ons gelukstraject is niet alleen het verhogen van werkgeluk, maar vooral het bevorderen van algemeen levensgeluk van iedereen binnen ons bedrijf. We willen je ondersteunen in het verlangen om minstens 10% gelukkiger te worden binnen twee jaar. Hierbij willen we benadrukken dat het niet gaat om het ‘moeten’ bereiken van dit doel. Mocht het gelukstraject niet het gewenste resultaat opleveren, dan is dat geen falen, maar een aanleiding om opnieuw te kijken naar wat je nodig hebt en waar wij je bij kunnen helpen.

Wat we vooral willen bereiken met dit gelukstraject is het voeden van een wens en het creëren van mogelijkheden om geluk te ervaren, zonder vast te zitten aan een vastomlijnd einddoel.

gelukstraject bowers
#3

Waar bestaat geluk uit?

Om je te helpen gelukkiger te worden, moeten we weten waar geluk uit bestaat en hoe dit te beïnvloeden is.

Wist je bijvoorbeeld dat geluk voor 60% genetisch wordt bepaald? Voor de overige 40% is dit via 15 universele factoren te beïnvloeden. Geluk is de uitkomst van een complex samenspel tussen genen en omgeving.

gelukstraject - genetisch deels bepaald
#4

Kunnen we levensgeluk meetbaar maken?

Waarom is geluk meten zo moeilijk? Mensen weten vaak wel hoe gelukkig zijn, maar niet waarom. Geluk is niet alleen een kwestie van het vervullen van bewuste verlangens, maar meer een kwestie van het vervullen van onbewuste behoeften.

Geluk meten is een bijna onmogelijke opgave. Toch hebben we – samen met de geluksprofessor en andere experts – een manier gevonden om grip te krijgen op geluk. Om het toch inzichtelijker te maken.

Om het levensgeluk en de voortgang te kunnen meten starten we eerst met een 0-meting. Dit doen we bij iedereen die mee wil doen aan het gelukstraject.

Na de 0-meting gaan we met jou een persoonlijk gesprek aan over de eindresultaten. Geef jij jouw levensgeluk momenteel een 4 of juist een 8? We vertellen je waar kansen liggen in het verhogen van levensgeluk en bieden daarbij een uitgebreid gepersonaliseerd programma aan. Hiermee hopen we jou binnen 1 – 2 jaar te helpen 10% gelukkiger, 10% blijer en 10% energieker te worden. Na het gesprek ontvang je een certificaat met daarop de soms verrassende resultaten.

Na de 0-meting starten we met een doorlopende meting gedurende het volledige dienstverband.

We hopen dat je iedere dag met veel plezier naar je werk gaat! Heb je dit niet, kijk je uit naar een nieuwe start of zoek je momenteel ander werk binnen de bouw en infra? Neem dan contact met ons op. We horen graag je verhaal!

Neem contact met ons op
werknemersgeluk - 7 tips om dit te verhogen
Ons team

Werken bij Bowers?

Je werk kan afwisselender, uitdagender en leuker. Ben je nuchter en behoor je tot de besten in je vakgebied binnen de elektrotechniek, installatietechniek, metaal of machinebouw? Grote kans dat je je dan bij ons thuis voelt.