Urenportals: Klant | Medewerker
werknemersgeluk in de bouw

Werknemersgeluk

Werknemersgeluk: het levensgeluk van onze werknemers staat voorop

10% meer gelukkig. 10% meer blij. 10% meer energie.

Bij Bowers realiseren we ons dat wij als werkgever een groot deel uitmaken van de levens van onze medewerkers. We hebben daarmee direct invloed op hun geluk. Maar voor ons zijn onze medewerkers primair mens. Daarom kijken we verder dan alleen onze werkomgeving en willen we graag als eerste van Nederland een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van onze medewerkers. Het levensgeluk omvat meer dan alleen gelukkiger worden, het omvat ook blijer zijn en meer energie hebben.

Hoe we het levensgeluk van onze werknemers in ons bedrijf voorop stellen lees je hieronder.

1. Het gelukstraject binnen Bowers

In 2021 zijn we met dank aan Prof. dr. Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar ‘Sociale condities voor menselijk geluk’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gestart met een gelukstraject om onze werknemers te helpen gelukkiger, blijer en energieker te worden. Dit gelukstraject is vrijwillig en al onze medewerkers mogen hieraan mee doen. Ook als je bij ons in dienst komt als werkvoorbereider, servicemonteur of uitvoerder.

Door de organisatie dusdanig in te richten helpen we onze medewerkers met het verhogen van hun levensgeluk. Dit gebeurt zowel collectief als individueel. Enerzijds door het aanpassen van bedrijfsprocessen zodat onze werknemers zich gelukkiger binnen ons bedrijf voelen. Anderzijds door het levensgeluk van de werknemer te verhogen.

Het onderzoeksveld naar geluk is nog jong. Er zijn (bijna) alleen nog maar onderzoeken naar correlaties en nog geen kant-en-klare geluksmetingen die verder gaan dan de Cantril ladder. Door middel van het gelukstraject hopen we met onze werknemers een nieuwe manier te vinden in het verhogen van levensgeluk via de werkgever.

Werknemersgeluk Bowers & JACkLING

Jacco Vingerling

Oprichter Bowers

“Bij Bowers realiseren we ons dat wij als werkgever een groot deel uitmaken van de levens van onze medewerkers. We hebben daarmee direct invloed op hun geluk. Maar voor ons zijn onze medewerkers primair mens. Daarom kijken we verder dan alleen onze werkomgeving en willen we graag als eerste van Nederland een positieve bijdrage leveren aan het levensgeluk van onze medewerkers. Het levensgeluk omvat meer dan alleen gelukkiger worden, het omvat ook blijer zijn en meer energie hebben.”

2. Het doel van het gelukstraject

Het doel van ons gelukstraject is om onze werknemers te helpen minimaal 10% gelukkiger te worden binnen twee jaar. Wij beperken ons hierbij niet tot werkgeluk. Het gaat in ons gelukstraject nadrukkelijk om het verhogen van levensgeluk.

3. Waar bestaat geluk uit?

Om onze werknemers te helpen gelukkiger te worden, moeten we weten waar geluk uit bestaat en hoe dit te beïnvloeden is. Wist je bijvoorbeeld dat geluk voor 60% genetisch wordt bepaald? Voor de overige 40% is dit via 15 universele factoren te beïnvloeden. Geluk is de uitkomst van een complex samenspel tussen genen en omgeving.

4. Levensgeluk meetbaar maken

Om het levensgeluk en de voortgang van onze werknemers te kunnen meten starten we met een 0-meting. Dit doen we bij alle medewerkers die mee willen doen aan het gelukstraject.

Na de 0-meting gaan we met iedereen persoonlijk een gesprek aan over de eindresultaten. Krijgt het levensgeluk momenteel een 4 of juist een 8? We vertellen waar kansen liggen in het verhogen van levensgeluk en bieden daarbij een uitgebreid gepersonaliseerd programma aan. Hiermee hopen we onze werknemers binnen 1 – 2 jaar te helpen 10% gelukkiger, 10% blijer en 10% energieker te worden. Na het gesprek ontvangen onze werknemers een certificaat met daarop de soms verrassende resultaten.

Na de 0-meting starten we met een doorlopende meting gedurende het volledige dienstverband.

Waarom is geluk meten zo moeilijk? Mensen weten vaak wel hoe gelukkig zijn, maar niet waarom. Geluk is niet alleen een kwestie van het vervullen van bewuste verlangens, maar meer een kwestie van het vervullen van onbewuste behoeften.

Ben jij toe aan een baan waarbij jouw werkgever het echt anders aanpakt? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Kom werken bij Bowers

Kom werken bij de persoonlijke werkgever in de bouw en infra. We zoeken voor onze verschillende vestigingen nog versterking. Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer direct.