Urenportals: Klant | Medewerker

Bouw CAO vrije dagen

Bouw CAO vrije dagen: hoeveel zijn dat er? Hoeveel feestdagen zijn er? En hoeveel vakantiedagen mag je eigenlijk verwachten? Dit zijn veel gehoorde vragen waarin we in dit artikel antwoord op proberen te geven.

De meeste mensen die in de bouw werken vallen onder de CAO bouw en infra. Deze CAO nemen we daarom als uitgangspunt om antwoord op bovenstaande vragen te geven.

Ben je een timmerman, kraanmachinist, elektromonteur, kraanmachinist of opperman? Dan val je veel al onder bovenstaande CAO. Je valt dan in de categorie bouwplaatswerknemer.

Ben je een uitvoerder, planner, calculator, werkvoorbereider of projectleider dan val je in de categorie UTA medeweker. UTA staat voor Uitvoerend, Technisch en Administratief. Dus als je de functie secretarieel medewerker of salaris administratie bekleedt, dan ben je een UTA-medewerker.

Bouw CAO vrije dagen 2023

Bouw CAO vrije dagen en vakantiedagen: als bouwplaatsmedeweker en UTA-medeweker heb je onder de CAO bouw en infra totaal recht op 25 vakantiedagen, waarvan 20 wettelijk en 5 bovenwettelijk. Bovenwettelijke vakantiedagen zijn alle vakantiedagen die een werkgever jou extra aanbiedt.

Bouw CAO feestdagen 2023

Wat zegt de Bouw CAO over feestdagen? Ook tijdens feestdagen heb je recht op verlof. Erkende feestdagen dat men vrij is zijn er eerste en tweede kerstdag, nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, Bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar op 5 mei) en Koningsdag.

Bouw CAO vrije dagen zijn ongeveer het aantal vakantiedagen + het aantal feestdagen. Als je 25 vakantiedagen hebt en 7 feestdagen zijn je bouw CAO vrije dagen 32 dagen.

Roostervrije dagen bouw

Rooster vrije dagen zijn dagen dat er niet wordt gewerkt. Op een roostervrije dag krijg je gewoon je loon uitbetaald. Bij roostervrije dagen zijn ADV-dagen niet vastgesteld in de wet.

Een bouwprofessional onder de CAO bouw en infra heeft recht op 20 roostervrije dagen per kalenderjaar. Hiervan kunnen er 10 collectief worden vastgesteld en 10 rooster vrije dagen kunnen op het verzoek van de werknemer worden vastgesteld. Tijdens ziekte bouwt de werknemer gewoon roostervrije dagen op.

Als UTA werknemer heb je recht op 15 roostervrije dagen, waarvan 0 collectief en 15 gewoon vrij opneembaar.

Wat als ik ziek word tijdens mijn vakantie?

Als werknemer kan je natuurlijk ziek worden tijdens je verlofdag / vakantie, maar wat gebeurd er dan? In de basis mag je jouw verlof dan op een ander tijdstip opnemen. Uitsluitend alleen als de werknemer er mee instemt mag de verlofdag als ziektedag worden aangemerkt. Werknemers die ziek zijn geworden op een door de werkgever aangegeven roostervrije dag mogen niet later opgenomen worden.

Atv dagen bouw 2022 / 2023

Atv dagen zijn je roostervrije dagen. Hiervoor geldt dus dat je recht heb op 20 roostervrije dagen per kalender jaar als je bouwplaatsmedewerker bent. Voor UTA medewerkers zijn dat er 15 zoals eerder vermeldt.

Deze dagen kan je opbouwen door bijvoorbeeld extra te werken. Heb je een 38-urige werkweek in je contract staan maar werk je 40 uur per week dan bouw je 2 atv-uren per week op.

Hoe doen we dat bij Bowers?

Bij Bowers proberen we altijd zo veel mogelijk de bouw CAO / bouw en infra CAO te volgen. In ieder geval krijg je bij ons voldoende vakantiedagen, een goed salaris, professionele werkkleding, fijne collega’s, goede begeleiding en andere relevante arbeidsvoorwaarden om jouw nieuwe carrière stap een succes te maken.

Bouw CAO vrije dagen

Werken bij Bowers, wat moet je weten?

We staan bij Bowers altijd open voor een kennismaking. Tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. 89% van onze medewerkers beoordeelt Bowers met een 9 of hoger.

Daarnaast geven we ook veel om vakmanschap. Bij ons kan je altijd een cursus volgen om je vakinhoudelijk of persoonlijk verder te ontwikkelen. Zo maken we altijd een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Ben je bijvoorbeeld timmerman, dan kan jij vakinhoudelijk ontwikkelen naar bijvoorbeeld allround timmerman en vervolgens in een paar jaar tijd doorgroeien naar bijvoorbeeld projectleider renovatie.

Meer weten?

Bouwvak 2023

Bouw cao 2023

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.