Urenportals: Klant | Medewerker

Wat is het verschil tussen timmerman 1 en 2?

Als je op zoek bent naar een carrière in de bouw, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de verschillende rollen en functies. Timmermannen zijn een belangrijke rol in de bouw en er zijn twee verschillende niveaus van bekwaamheid: timmerman 1 en timmerman 2. Maar wat is het verschil tussen deze twee functies? In dit artikel leggen we precies uit wat het verschil is tussen timmerman 1 en 2. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding, verantwoordelijkheden en carrièremogelijkheden.

Opleidingen

Timmerman 1 en 2 hebben beide een opleiding nodig om hun carrière te starten. Timmerman 1 moet een opleiding volgen in basisvaardigheden, zoals meten, zagen en spijkeren. Timmerman 2 moet meer geavanceerde opleidingen volgen, zoals het installeren van dakbedekking en het maken van complexe kozijnen.

Om als timmerman te werken, moet je ook een geldig certificaat hebben. Timmerman 1 moet een certificaat hebben voor basisvaardigheden en timmerman 2 moet een certificaat hebben voor geavanceerde vaardigheden.

Verantwoordelijkheden

Een timmerman 1 is verantwoordelijk voor het uitvoeren van basiswerkzaamheden op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld aan het meten, zagen en spijkeren van houten elementen. Een timmerman 2 heeft meer verantwoordelijkheden, zoals het installeren van dakbedekking, het maken van complexe kozijnen en het werken met meer geavanceerde machines en gereedschappen. Dit zijn dus wat lastigere taken die ook wat meer verantwoordelijkheden met zich mee brengen.

Carrièrekansen

Timmerman 1 heeft beperkte carrièrekansen en is meestal gericht op het uitvoeren van basiswerkzaamheden op de bouwplaats. Timmerman 2 heeft echter veel meer carrièrekansen, omdat ze meer geavanceerde vaardigheden hebben en in staat zijn om meer uitdagende projecten aan te nemen.

Timmerman 1 en 2 salaris

Timmerman 1 salaris

Als we uitgaan van een gemiddeld uurloon van €17,-  en een werkweek van 36 uur, dan zou een timmerman 1 ongeveer €2.520 tot €3.024 bruto per maand kunnen verdienen.

Timmerman 2 salaris

Als we uitgaan van een gemiddeld uurloon van €25,- en een werkweek van 36 uur, dan zou een timmerman 2 ongeveer €3.600 tot €4.500 bruto per maand kunnen verdienen.

Daarbij moeten we wel rekening houden dat het kan variëren per bedrijf, regio, leeftijd en opleiding. Wil je exact weten wat je zou moeten verdienen? Laat het dan ons weten, dan nemen onze experts zo snel mogelijk contact met je op.

Wil jij timmerman 1 of 2 worden?

Wil jij timmerman worden en ben je nieuwsgierig hoe je een goede start kan maken? Wij hebben er een eigen blog over geschreven. Bij Bowers hebben we ervaren timmermannen nodig. Wij kunnen je helpen om een perfecte baan voor jou te vinden. Een baan die precies aansluit bij je kennis, ervaring en wensen.

Na het lezen van de blog weet jij wat een timmerman doet, wat je allemaal moet kunnen om timmerman te worden en hoe jij de beste start in het vakgebied kan maken

Bowers

Wij zijn een verfrissende uitzondering in de wereld van het detacheren. Al sinds 2008 fungeren wij als de persoonlijke werkgever voor professionals in de bouw. Onze focus ligt op professionals in de bouw die echt een impact kunnen maken. Wij waarderen nuchtere, praktische en vernieuwende denkers en doeners die energie putten uit tastbare projecten. Onze prioriteit is het ondersteunen van de hardwerkende mensen in Nederland die samen werken aan het realiseren van prachtige dromen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.