Urenportals: Klant | Medewerker

Salaris werkvoorbereider bouw

In dit artikel lees je alles over het salaris werkvoorbereider bouw plus de doorgroeimogelijkheden in dit salaris.

Wat is een werkvoorbereider bouw?

Een werkvoorbereider bouw is een bouwprofessional die een grote rol speelt in het traject dat voorafgaat aan de bouwwerkzaamheden. Je speelt meerdere rollen in deze functie.

  • Als het ware ben jij de planner: je stelt van begin tot eind vast wat er moet gebeuren rondom een bouwproject.
  • Naast planner ben je ook de organisator: je bereidt het werk van de vakmannen op de bouwplaats voor en verzorgt daarbij de bouwmaterialen.
  • De laatste rol die je bekleed is als toezichthouder. Je ziet tijdens het project toe dat de planning van de vaklieden en werkzaamheden wordt nageleefd en kosten niet overschreden worden. Als werkvoorbereider ben je dus een ster in plannen, organiseren en communicatief vaardig omdat je met veel stakeholders werkt.

Wat doet een werkvoorbereider bouw?

Het takenpakket van een werkvoorbereider bouw hangt af van de organisatiegrootte waar hij of zij werkt. In grote bedrijven is het werk vaak over meerdere functies verdeeld, terwijl je in een klein bedrijf vaak ook als calculator aan de slag moet.

In algemene zin ben je veel bezig met controleren en aanpassen van werktekeningen van onderaannemers en/of leveranciers. Zo bepaal je de werkmethoden, bereken en verzorg je de bestellingen en inkoop van materialen en bewaak je de projectplanning. Hierbij maak je gebruik van deelschema’s.

Als laatste houd je zoals eerder gezegd de kosten van het project in de gaten en schakel je wanneer nodig hierover met de projectleider. Naast communiceren met de projectleider houd je ook contact met de vaklieden die het werk uitvoeren en externe partijen zoals leveranciers waarmee je prijsafspraken over materialen maakt.

Salaris werkvoorbereider bouw

Het salaris van een werkvoorbereider bouw is van vele factoren afhankelijk, zoals opleiding en ervaring. Ook is het natuurlijk interessant om te weten wat je gaat verdienen als je als werkvoorbereider doorgroeit naar bijvoorbeeld projectleider bouw. Al met al is er een goed salarisperspectief.

Wat verdient een werkvoorbereider bouw?

Een werkvoorbereider bouw verdient minimaal €3005,- bruto per maand en maximaal €4060,- bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een werkvoorbereider bouw is €3530,- bruto per maand.

Per opleiding zit er een verschil in wat je verdient als werkvoorbereider bouw. Het salaris van een werkvoorbereider bouw die universitair is geschoold ligt gemiddeld rond de €3620,- bruto per maand. Heb je een hbo-opleiding in bijvoorbeeld bouwkunde gedaan en werk je als werkvoorbereider in de bouw? Dan is je gemiddelde werkvoorbereider bouw salaris €3450,- bruto per maand. Het salaris werkvoorbereider bouw van een mbo-afgestudeerde is €3340,- bruto per maand.

Als je inzoomt op ervaringsniveau zie je ook dat het salaris werkvoorbereider bouw verschilt. Het salaris werkvoorbereider bouw van een junior (met minder dan 2 jaar werkervaring) is €3395,- bruto per maand. Het salaris van een werkvoorbereider bouw van een medior (met 3 tot 5 jaar werkervaring) ligt al iets hoger en bedraagt €3575,- bruto per maand. Ben je een senior (met meer dan 5 jaar werkervaring)? Dan is je salaris werkvoorbereider bouw rond de €3735,- bruto per maand. Er zijn dus mooie doorgroeimogelijkheden in het salaris werkvoorbereider bouw.

Salaris werkvoorbereider bouw

Wat verdient een projectleider bouw?

Wil je nog meer doorgroeien in salaris? Dat kan! Stroom dan van het salaris werkvoorbereider bouw door naar salaris projectleider bouw. Als het ware promoveer je van werkvoorbereider bouw naar de functie projectleider bouw. Het gemiddelde salaris van een projectleider bouw ligt op €4415,- bruto per maand. Als je een senior projectleider (meer dan 5 jaar ervaring) bouw bent dan verdien je €4485,- bruto per maand.

Wat verdient een werkvoorbereider installatie?

Naast salaris werkvoorbereider bouw is het ook handig om te weten van het salaris werkvoorbereider installatie is. Het salaris werkvoorbereider installatietechniek is gemiddeld €3280,- bruto per maand. Het salaris werkvoorbereider bouw ligt dus gemiddeld €250,- bruto per maand hoger.

Werkvoorbereider bouw worden

Er zijn verschillende manieren werkvoorbereider bouw te worden, zo kan je bijvoorbeeld uit een functie als timmerman of andere vakmanfunctie doorgroeien naar werkvoorbereider.

Je hebt ieder geval minimaal een mbo-opleiding nodig richting bouw of infra. Een hbo- of wo-opleiding richting bouwkunde of civiele techniek behoort ook tot de mogelijkheden.

Werkvoorbereider vacatures

Bij Bowers bieden we werkvoorbereider bouw vacatures aan op verschillende niveaus (junior, medior en senior functies). Je kan je bij ons door ontwikkelen tot projectleider bouw. Wij bieden je de cursussen en begeleiding om een succesvol groeitraject door te maken.

Wil je als werkvoorbereider in een andere bouw gerelateerde sector werken? Je kan bij ons ook als werkvoorbereider in de GWW, infra of civiele techniek werken. Als je liever als werkvoorbereider in de techniek wil werken, dan zou je onze werkvoorbereider installatietechniek vacatures kunnen bekijken bij ons zusterbedrijf JACkLING.

Bij Bowers kom je te werken in een organisatie waar tevredenheid heel belangrijk is. 89% van onze werknemers oordeelt het werk met 9 of hoger en is dus zeer tevreden om te werken bij Bowers! Solliciteer vandaag nog op een van onze vacatures of doe een open sollicitatie. We zijn altijd opzoek naar meer goede mensen om ons team mee uit te breiden.

Ook interessant

Hoe word je werkvoorbereider?

Werkvoorbereider inhuren?

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.