Urenportals: Klant | Medewerker

Hoe word je werkvoorbereider?

Veel vacatures in de bouw zijn gericht op de functie werkvoorbereider. Maar hoe word je werkvoorbereider, welke opleidingen moet je hiervoor volgen en welke competenties zijn van belang? En natuurlijk een van de belangrijkste vragen: wat is de baankans van een werkvoorbereider? Wij lichten op deze pagina alles toe zodat je weet wat je te wachten staat.

Wat is een werkvoorbereider?

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag ‘Hoe word je werkvoorbereider?’, is het goed om eerst te kijken naar de werkzaamheden. In dit artikel “Wat doet een werkvoorbereider” hebben we deze vraag al toegelicht, maar om het nog een keer samen te vatten: als werkvoorbereider zorg jij ervoor dat een project goed van start kan gaan. Alle materialen moeten worden ingekocht, deze moeten op het juiste moment aankomen en het personeel moet goed worden ingepland.

Naast dit voorbereidende werk controleer jij als werkvoorbereider de werktekeningen en bepaal je de meest efficiënte werkwijze. Werkvoorbereiders zijn o.a. actief in de bouw, civiele techniek en installatietechniek.

Opleiding voor werkvoorbereider

Hoe word je werkvoorbereider? Door de juiste opleiding te volgen! Bij de meeste van onze werkvoorbereider vacatures wordt gevraagd om minimaal een mbo niveau 4 richting een technische opleiding. Dat kan de opleiding richting MTS Bouwkunde of Civiele techniek zijn. Er staan ook diverse vacatures online waarbij wordt gevraagd om een hbo opleiding, zoals hbo bouwkunde. Door de tekorten op de arbeidsmarkt kun je jezelf ook laten omscholen tot werkvoorbereider. Dit staat in diverse vacatures aangegeven.

Bekijk hier onze werkvoorbereiders vacatures

Baankansen werkvoorbereider

Momenteel staan er ontzettend veel vacatures open voor werkvoorbereiders. Houd er wel rekening mee dat deze baan afhangt van de economie. Gaat het goed met de Nederlandse economie, dan zullen er meer bouwprojecten worden gestart waarbij werkvoorbereiders nodig zijn. Als het slechter gaat met de economie zijn er minder bouwprojecten en minder werkvoorbereiders nodig.

Als werkvoorbereider staan er vacatures open in de woningbouw, infra, GWW projecten en onder andere in de civiele techniek. Per sector kan het salaris verschillen. De hoogste salarissen liggen meestal in de civiele techniek, gevolgd door de woningbouw.

Competenties werkvoorbereider

Als werkvoorbereider dien je bepaalde competenties te bezitten. Zo moet je goed kunnen plannen en organiseren. Ook ben je tijdens je werkzaamheden met van alles en nog wat bezig en houd je meerdere ballen tegelijk in de lucht. Tussendoor schakel je met mensen op en buiten het kantoor. De volgende competenties horen bij een werkvoorbereider:

  • Anticiperen
  • Onderhandelen
  • Stressbestendig
  • Plannen
  • Organiseren
  • Samenweren
  • Sociaal vaardig
Hoe word je werkvoorbereider?

Bekijk onze werkvoorbereider vacatures

Heb je al de juiste opleiding om direct als werkvoorbereider aan de slag te gaan? Kom bij ons in dienst! Als je bij Bowers in dienst komt als werkvoorbereider, ga je aan de slag bij de tofste projecten. We hebben momenteel 20+ verschillende vacatures openstaan voor werkvoorbereiders. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en we koppelen je aan een van onze projectmanagers.

Afhankelijk van de vacature die we open hebben staan bieden we je een zeer goed salaris, een auto van de zaak naar keuze, vrije dagen die je vrij mag opnemen (geen bouwvak of kerstvakantie), scholingsbudget, laptop, telefoon en nog veel meer.

Lees onze andere blogs

Naast het antwoord op de vraag “Hoe word je werkvoorbereider?” beantwoorden we nog veel meer vragen over technische beroepen in onze blog. Ben je nog niet helemaal uitgelezen? Dan hebben we nog meer interessante blogs. Scroll naar beneden om deze te lezen.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.