Urenportals: Klant | Medewerker

Vrouwen in de bouw

Wil jij als vrouw in de bouw werken? Bekijk dan nu onze bouw vacatures! Hieronder lees je de ontwikkelingen over vrouwen in de bouw.

Dat er alleen maar mannen in de bouwsector werken is een hardnekkig en verouderd idee. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in de bouw nog steeds meer mannen dan vrouwen werken, maar dat is zeker aan het veranderen.

Het aandeel vrouwen in de bouwsector heeft sinds de jaren ’90 een flinke groei gemaakt. Bouwen draait niet meer alleen om fysieke kracht en de arbeidsomstandigheden zijn voor iedereen flink verbeterd. Ook is diversiteit een steeds belangrijker thema op de werkvloer. Dat geldt ook voor de bouw. Uit onderzoekt blijkt dat vrouwen tijdens het werk als voltallig lid van het team worden gezien. Dat klinkt veelbelovend voor vrouwen die carrière willen maken in de bouwsector.

Het aantal vrouwen in de bouw groeit

Ondanks de sterke groei, ligt het aandeel vrouwen in de bouwsector nog steeds onder de 10%. Het vrouwelijk aandeel in managementfuncties ligt rond de 5% en in besturen van bouwbedrijven wordt 8% van de plekken bezet door een vrouw. De sector zit daarmee ver onder het landelijke streefcijfer van 30%.

Om diversiteit te vergroten wordt vooral gemikt op nieuwe instroom vanuit vakopleidingen. Die strategie lijkt haar vruchten af te werpen. Inmiddels is de helft van de bouwkundestudenten op universiteiten vrouw, en een derde van het aantal studenten bij civiele techniek. Zo komen er dus hopelijk meer vrouwen in de bouw.

Vrouwen kunnen vroeg beginnen

Om dames al op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT, worden er door verschillende organisaties en bureaus voorlichtingsdagen georganiseerd. Er zijn verschillende activiteiten in het primair onderwijs om leerlingen en leerkrachten kennis te laten maken met talenten en beroepen in de wetenschap en de technologie. Maar ook om genderstereotypering in het basisonderwijs tegen te gaan.

Er is ook aandacht voor de techniek in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs. Hier ligt de aandacht op het kiezen van een vervolgopleiding, instroommogelijkheden en onderzoek. Binnen bedrijven dringt ook steeds meer het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt.

Mannencultuur

Het aantal vrouwen op bouwkundige en technische opleidingen en in de bouw neemt langzaam toe, maar het imago is nog steeds dat de bouwsector een mannencultuur is. Er is de laatste jaren veel veranderd, maar het idee van seksistische grappen, naaktkalenders in de schaftkeet en fluiten naar passerende vrouwen is volhardend.

Dankzij meer diversiteit op de werkvloer en duidelijke richtlijnen voor elke werkomgeving is er al veel veranderd.

Vrouwen in de bouw: spierballen nodig?

Een ander onverzettelijk beeld van de bouw is dat het fysiek zwaar werk is. Maar dat is lang niet altijd het geval. Op bouwgebied moeten in Nederland grote vraagstukken opgelost worden. Denk hierbij aan verduurzaming, kansen met betrekking tot het gebruik van slimme apparaten en de noodzaak om te innoveren en digitaliseren. Door kansen te creëren voor vrouwen op deze kennisgebieden, krijgen ze de ruimte mee te doen in dit mooie vakgebied. Daar hoef je geen techneut voor te zijn, maar wel een probleemoplosser.

Hoe zit dat bij Bowers?

Bij Bowers is de trend goed te zien dat steeds meer vrouwen in de bouw aan de slag willen. Steeds meer sollicitanten zijn vrouw en waar ze op solliciteren is heel divers. Wij zijn altijd op zoek naar goede en gemotiveerde mensen op mbo, hbo of wo-niveau. Bij Bowers bieden we ruimte aan mensen die vanuit de uitvoering willen overstappen naar een kantoorfunctie of andersom. Ook als je wilt doorleren ben je bij ons aan het goede adres.

Neem eens een kijkje bij onze bouw vacatures. We zijn altijd op zoek naar vrouwen die willen werken in de bouw. Wij vinden het leuk om je te leren kennen!

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.