Urenportals: Klant | Medewerker

Allround timmerman salaris

In dit artikel lees je alles over een allround timmerman en over de hoogte van het allround timmerman salaris.

Als timmerman werk je vooral met hout. Je maakt, repareert en monteert dingen. Ook het plaatsen van bijvoorbeeld deuren of raamkozijnen doe je als allround timmerman. Vaak werkt een timmerman ter voorbereiding voor het werk van een metselaar of schilder. Ben jij benieuwd naar het vak van een allround timmerman en het salaris van z’n vakman? Lees dan zeker verder!

Werkzaamheden allround timmerman

Binnen het vak zijn er verschillende functies die een timmerman kan uitvoeren. Als allround timmerman moet je al die verschillende disciplines beheren, maar je kan je natuurlijk specialiseren in een bepaald onderdeel. Zo werk je als timmerman niet enkel met hout, maar kan jij je ook specialiseren in bijvoorbeeld beton. Als allround timmerman heb je ervaring met alle voorkomende timmer- en bouwwerkzaamheden, je bent namelijk nodig van de fundering tot aan de nok.

Een timmerman kan ingezet worden bij de bouw van nieuwe gebouwen, maar ook voor eventuele renovaties of sloopwerkzaamheden. Als timmerman bouw, monteer en repareer je dus verschillende dingen, zo kan je ingezet worden om een deur te monteren, maar is het ook mogelijk om gevraagd te worden voor het maken van een constructie die het plafond ondersteunt tijdens de bouw van een pand of gebouw. Ook doet een allround timmerman wel eens metselwerk en tegelwerk. Het is een pluspunt als je van meerdere markten binnen het vak thuis bent. Zo kan een bedrijf je namelijk inzetten voor meerdere taken.

Het profiel van een allround timmerman

Voor we wat kunnen zeggen over het allround timmerman salaris, is het goed om naar het profiel te kijken van een timmerman.

In het werk van een allround timmerman is geen dag hetzelfde en daarom is het essentieel dat je als vakman in dit vak over een aantal eigenschappen en kwaliteiten beschikt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je bouwkundig inzicht hebt en handig bent. Allround timmerman is ook een veelzijdig beroep, dus het is zeker een pluspunt als jij ervaring hebt met de verschillende gebieden van het vak.

Oplossingsgericht denken is in de bouw erg belangrijk, het komt namelijk wel eens voor dat bepaalde dingen niet gaan zoals gepland of dat er problemen ontstaan. In zulke gevallen komt het goed van pas als je kalm blijft en in oplossingen denkt. Flexibiliteit wordt binnen deze sector ook gewaardeerd. Zoals eerder gezegd is geen dag hetzelfde en kan het dus ook voorkomen dat je iets langer door moet werken om een bepaalde klus af te krijgen. Overleggen en goede communicatie is de sleutel naar succes in het werk wat je doet. Communiceer dus goed met de klant, maar ook met andere vakmannen waar je mee te maken hebt.

Allround timmerman salaris

Een van de belangrijkste vragen: wat is het allround timmerman salaris?

Nadat je de mbo-niveau 3 opleiding hebt afgerond kan je starten als allround timmerman. Het allround timmerman salaris voor een starter verdien je zo rond de €2091,- bruto per maand. Met 5 jaar werkervaring in dit vak zit je op de €2601,- bruto per maand. Hoe meer ervaring je hebt in het vak, hoe hoger het salaris wordt. Zo kan je na 10 jaar ervaring zelfs op een inkomen van €3882,- bruto per maand zitten.

Allround timmerman salaris kan verschillen per provincie, stad en dienstverband. Zo verdient een timmerman uit Groningen gemiddeld iets meer dan een timmerman uit Utrecht. In Groningen zit een maandloon namelijk op €2805,- en in Utrecht zit dat op de €2710,- Als we kijken naar de steden, ligt het hoogste gemiddelde in Den Haag. In Den Haag verdient een timmerman namelijk gemiddeld zo’n €2925,- bruto per maand. Ook zijn er verschillende dienstverbanden die een timmerman kan hebben. Een freelancer die zijn eigen uurtarief betaald verdient gemiddeld ook meer dan bijvoorbeeld een timmerman in een vast diensterband of traineeship. Een zzp’er/freelancer verdient rond de €2790,- bruto per maand, terwijl het inkomen bij een traineeship op de €2510,- zit.

Persoonlijke groei en allround timmerman salaris

De groei in het salaris van een allround timmerman is gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling en ervaring. Door het volgen van aanvullende cursussen of specialisatietrainingen kun je jezelf verder ontwikkelen en zo je marktwaarde verhogen. Dit kan resulteren in een hoger allround timmerman salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Het is dus raadzaam om te blijven investeren in jezelf, zowel voor je eigen professionele ontwikkeling als voor het verbeteren van je salarisvooruitzichten.

Allround timmerman salaris  

Voordelen van werken als allround timmerman

Naast een aantrekkelijk allround timmerman salaris biedt het vak ook andere voordelen. De variatie in werkzaamheden zorgt ervoor dat je je nooit verveelt en altijd blijft leren. Daarnaast is er in de bouwsector een constante vraag naar vakbekwame timmerlieden, wat zorgt voor baanzekerheid. Het werken in de buitenlucht kan als een voordeel gezien worden voor degene die niet graag de hele dag binnen zitten. Bovendien biedt het vak voldoening; aan het einde van de dag zie je direct het resultaat van je harde werk.

Werken bij Bowers

Bij Bowers kan je terecht als je een baan zoekt als allround timmerman. Wij bieden allerlei vacatures aan voor functies in de bouw en de GWW-sector. Ben jij benieuwd of er een baan is die bij jou past? Neem dan een kijkje op de vacaturepagina voor timmermannen. Staat je droomfunctie er niet tussen? Doe dan een open sollicitatie of bekijk alle openstaande functies in de bouw. We zijn altijd opzoek naar meer timmermannen en timmervrouwen om ons team mee uit te breiden.

Ga aan de slag als timmerman

Bekijk onze openstaande timmerman vacatures of doe een open sollicitatie!