Urenportals: Klant | Medewerker

Wat is infrastructuur?

Wat is infrastructuur? Infrastructuur verbindt.

Met infrastructuur worden alle voorzieningen bedoeld die nodig zijn om een land, bedrijf of organisatie goed te laten functioneren. Om te functioneren moeten de nodige verbindingen aanwezig zijn. Denk bij infrastructuur bijvoorbeeld aan het geheel van spoorwegen, snelwegen, luchthavens, bruggen, tunnels en kanalen.

Wij hebben alle informatie over dit mooie vakgebied voor je verzameld. We leggen de basiskenmerken uit en geven uitgebreide informatie over dit dynamische specialisme. Ben je al expert en wil je graag aan de slag in de infrastructuur? Bij Bowers hebben we goed contact met verschillende bedrijven. Zo zorgen we dat vakmensen op de interessantste en beste plekken terecht komen.

Wat is infrastructuur: de basiskenmerken

Verbindende voorzieningen om een land, bedrijf of organisatie goed te laten functioneren hebben een aantal duidelijke basiskenmerken gemeen.

  • Infrastructuur is bestemd voor gemeenschappelijk gebruik
  • Blijvend of voortdurend beschikbaar
  • Het werkt onafhankelijk

Binnen de bouw richten professionals zich op het geheel van (water)wegen wanneer zij het over infrastructuur hebben. Omdat de infrastructuur in de bouw een breed vakgebied is, zijn er ook een groot aantal professionals bij betrokken.

Infrastructuur en de overheid

Een groot aantal organisaties en overheden zijn betrokken bij de ontwikkeling, aanleg en het onderhoud van infrastructuur. Niet alleen de bedrijven en organisaties die direct betrokken zijn bij projecten, maar ook (lokale) overheden, waterschappen en de Europese Unie zijn onderdeel van de infrastructuur.

Zo zijn provincies en gemeenten verantwoordelijk voor lokale wegen en hebben waterschappen als belangrijke taak om de waterwegen op orde te houden. Vanuit Brussel worden bovendien allerlei regels opgelegd die ervoor moeten zorgen dat de infrastructuur van de verschillende lidstaten op elkaar aansluiten.

Dynamisch vakgebied

Omdat de infrastructuur, of infra, kennis van veel verschillende professionals vraagt, is er voor iedere vakman wat wils. De infra is een dynamische sector, waarin verkeer, industrie en water samen komen. Ook staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van verandering in bijvoorbeeld klimaat en grondwater. Technologische ontwikkelingen spelen in op deze effecten.

Je bent in de infra nooit uitgeleerd.

Opleidingen en toekomstperspectief

Om in de infra te werken zijn er verschillende opleidingen in Nederland. Veel daarvan geven de optie om te werken en leren tegelijk. Bij leerbedrijven werk je bijvoorbeeld voor de overheid of grote bedrijven die aan uiteenlopende projecten werken in de grond-, weg- of waterbouw.

Een infra opleiding past bij je als:

  • Je een aanpakker bent
  • Houdt van een no-nonsense cultuur
  • Het liefst lekker buiten werkt
  • Graag samen met een ploeg bouwt of onderhoudt

Werken met Bowers

Om voor Bowers aan de slag te kunnen, moet je beschikken over een specialisatie op mbo- of hbo-niveau op het gebied van bouw, infrastructuur en civiele techniek. Het werk is afwisselend en uitdagend. Dankzij de vele mogelijkheden via Bowers bieden we de zekerheid van een vaste baan.

Bowers is een detacheringsbureau voor echte infrahelden. Wij hebben een groot aanbod aan uitdagende opdrachten met een toekomstgarantie. Hier komen bijna dagelijks nieuwe vacatures bij.

Wij hebben niet alleen een baan die bij je past maar denken ook graag met je mee hoe je jouw ambities voor de toekomst kunt realiseren. Daarom luisteren we naar jouw wensen en bieden de mogelijkheden om met cursussen je specialistische kennis uit te breiden.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de bouw? Bekijk hier onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog! Liever een baan in de techniek? Bekijk dan de openstaande vacatures bij ons zusterbedrijf JACkLING.

Vragen of hulp nodig?

Neem direct contact op, wij staan voor je klaar.